Duhová bikerka Kate Courtney válela i na Světovém poháru na Vysočině

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – Úřadující mistryně světa Američanka Kate Courtney dokázala v dramatickém závěru závodu žen znovu zvítězit a navázala na triumf z minulého týdne v Albstadtu. Svůj nejlepší den zažívaly další dvě medailistky – druhá Rebecca McConell z Austrálie a třetí Kanaďanka Haley Smith. Obě zajely svůj nejlepší výsledek ve Světovém poháru, Haley stále na stupních vítězů vůbec poprvé. České bikerky Karla Štěpánová a Jitka Čábelická dojely za sebou na 22. a 23. pozici.

Šestikolový závod vrcholil až v závěrečném kole, kdy vedoucí závodnice Anne Tauber z Nizozemska upalovala před Courtneyovu. Jenže přišla chyba, se kterou se Anne dlouho vypořádávala a podobně jako v Albstadtu přišla o téměř jistou medaili.  „Umím jezdit na kole, ale neumím vyhrávat,” řekla v cíli smutná hrdinka dne, která jezdila od prvního kola v čele. Třiadvacetiletá Kate je tak se 700 body v čele hodnocení Světového poháru s náskokem 210 bodů před Jolandou Neff ze Švýcarska.

„Dnes mi to vůbec nešlo ani do kopce, ani z kopce. Po prvním kole jsem se začala neustále pomalu propadat, jsem ráda, že jsem neodcouvala ještě někam dál,” komentovala svůj výkon v cíli úřadující česká šampionka Jitka Čábelická.