Na základní školy míří kampaň o „pomněnkových dětech“

PRAHA – Sobota 25. května byla zvolena za mezinárodní den pohřešovaných dětí, tzv. pomněnkový den. V návaznosti na toto téma přišla česká policie v letošním roce s kampaní cílenou na děti ve věku okolo 11 let, kterou oficiálně odstartovala zahajovací show na pražském holešovickém Výstavišti za podpory režiséra Jakuba Koháka a fitnes trenérky Hanky Kynychové.

Tour připomínající pomněnkový den bude pokračovat v dalších městech, takže na interaktivní bubnovou show hudebníka Tokhiho i nový videospot k uvedené tematice se mohou těšit ještě děti ze základních škol v Uherském Hradišti (27. 5.), Plzni (28. 5.), Písku (3. 6.), Hradci Králové (4. 6.) a v Teplicích (5. 6.). Program s tematikou problémů útěků náctiletých, kteří mnohdy s pocity nepochopení opouštějí své domovy a vystavují se nebezpečí, je založen na vzkazu všem dětem: Je nutné, aby se všechny problémy řešily a vy jste nemusely utíkat. Buďte spolu a šťastní!

S kampaní k „pomněnkovému dni“ se budou moci setkat dospělí i děti v následujících dnech setkat i na dalších místech po celé České republice a má i rozhlasou část na Rááádiu Impuls. Cílem je, aby samy děti vnímaly, že útěk není správná cesta a že je vždy lepší problémy řešit a neutíkat před nimi. Neodmyslitelnou součástí kampaně je apel na rodiče, aby si všímali svých dětí, měly přehled kde a s kým se jejich děti zdržují ve volném čase a jaká jsou jejich oblíbená místa.