Dal si slivovici na kuráž a rozhodl se urovnat rodinné spory. Neuvěříte jak!

ZLÍNSKO – Spory na Valašsku se jednoduše řeší jinak. Třiatřicetiletý muž z okolí Valašských Klobouk si rozhodně servítky nebral a rozhodl se pro stručné řešení rodinných rozepří. Začátkem dubna proto nasedl do auta vybavený vzduchovkou, zastavil u domu svých příbuzných a začal střílet na okno ložnice. Kuráž si dodal čtvrt litrem slivovice.

„Třiatřicetiletý muž odjel z domu a přijel k obydlí svých rodinných příslušníků, s nimiž má už delší dobu spory,“ popsala policejní tisková Mluvčí Monika Kozumplíková. „Vystřelil ze své vzduchové pušky směrem na okno rodinného domu, přičemž prostřelil síťku proti hmyzu a vnější část prosklení okna ložnice. Obyvatelé ihned po zahájení střelby zavolali policii.“ Prvosledová hlídka ho následně zadržela v autě před jeho domem, kam se po události vrátil. V krvi mu v té chvíli kolovalo 1,32 promile.

„Muž byl zpočátku agresivní a odmítal jakoukoli účast na incidentu, popíral i to, že řídil svoje vozidlo pod vlivem alkoholu,“ dodala Kozumplíková. Jakmile ale v cele vystřízlivěl, rozhodl se ke všemu přiznat. Muži, který už byl v minulosti pětkrát trestaný, nyní hrozí až dvouleté vězení.