Jízda dětského vláčku u Velkého Meziříčí skončila nehodou a zraněnými

VELKOMEZIŘÍČSKO – Hořkou příchuť má nakonec akce v Jabloňově u Velkého Meziříčí. Součástí Výstavy historických traktorů a stabilních motorů byl i dětský vláček. Jeden z jeho vagonků se ale v neděli 26. května kolem 16.00 hodiny převrátil, a to i s dětmi a jejich rodiči na palubě.

Při jízdě soupravy se při otáčení z dosud nezjištěných příčin převrátil poslední vagon dětského vláčku a zranilo se šest z celkem patnácti cestujících – dětí i dospělých. Na místě zasahovali policisté, hasiči i zdravotníci, a to včetně vrtulníku letecké záchranné služby. Do třebíčské nemocnice záchranáři převezli pět lidí, všichni byli po ošetření propuštěni.

Nehoda se stala v areálu zemědělského podniku, kde se akce konala. „Policisté šetřením na místě zjistili, že se jednalo o tři podomácku vyrobené vagony, na nichž byly umístěny uvnitř úložného prostoru lavice k sezení. Tyto tři vagony byly zapraženy za traktorem, který vagony táhl,“ upřesnila krajská policejní mluvčí Dana Čírtková s tím, že traktor řídil šestačtyřicetiletý muž. U řidiče traktoru provedli policisté dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Případ si k dalšímu prověřování převzali žďárští kriminalisté, nešťastnou událost šetří pro podezření z přečinu obecného ohrožení z nedbalosti.