V kempu na Třebíčsku řádil zloděj, kradl mobily a peníze

TŘEBÍČSKO – Škodu přes 17 tisíc korun způsobil jednotlivými krádežemi dosud neznámý pachatel, který v závěru minulého týdne kradl v autokempu u Koněšína na Třebíčsku. Policisté upozorňují, abychom si věci řádně uzamykali, a po pachateli pátrají.

Zloděj vnikl do neuzamčené chatky, kde sebral koženou peněženku s hotovostí. Zřejmě stejný pachatel dále ukradl z obytného vleku se stanem mobil, ze stanu zmizel další mobilní telefon a ve stejném místě se zloděj dostal do zaparkovaného auta a přivlastnil si mobil a v dalším pak ukradl peníze.

Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu krádeže a porušování osobní svobody a po zloději pátrají. Zároveň upozorňují, že je nutné, abychom dbali zásad bezpečného chování. „Pokud stanujeme nebo využíváme k pobytu chatek v kempu, musíme je v době naší nepřítomnosti, a také v době, kdy v chatce spíme, vždy uzamknout. Stejná pravidla platí pro zaparkovaná vozidla, která musíme mít vždy uzamčena a nesmíme v nich nechávat na viditelném místě cenné věci,“ připomíná pravidla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.