Déšť je zpět! Zlínský kraj zasáhnou silné bouřky

ZLÍNSKÝ KRAJ – Je tomu téměř týden, co se kraj musel vypořádat s následky silných dešťů, které potrápily především Zlínsko a Vsetínsko. Nyní se živly rozhodly znovu udeřit. Ačkoliv se zdálo, že se nám běsnící počasí tentokrát vyhne, meteorologové během dopoledne rozšířili výstrahu před bouřkami i pro Zlínský kraj. Ačkoliv ještě nebyla vyhlášena povodňová pohotovost, v průběhu dne by mělo spadnout třicet až padesát milimetrů srážek a déšť bude ustávat až ve večerních hodinách.

Zmíněné jevy mohou způsobit zatopení níže položených míst. Nárazy větru mohou vést k lámání větví stromů, škodám na majetku a elektrickém vedení. Lidé by měli zajistit okna a dveře a upevnit či zajistit volně položené předměty. Chodci musí dbát na svou bezpečnost s ohledem na nebezpečí úrazu padajícími a poletujícími předměty. I řidiči motorových vozidel by měli zohlednit nastalou situaci a přizpůsobit rychlost jízdy.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před silnými bouřkami by měla trvat až do dnešní půlnoci. Změna k lepšímu by měla nastat se zítřejším ránem.