FOTO: Táborští hasiči mají nové zázemí i garáže

TÁBOR – Táborští hasiči zažili včera odpoledne velkou slávu. Čekalo je slavnostní otevření nových výjezdových garáží. Ty vznikly v areálu, kde sídlí společně jak jihočeský profesionální sbor, tak Zdravotnická záchranná služba Jihočeského kraje. Tento krok bude tedy pro obě složky integrovaného záchranného systému pozitivním přínosem.

Nové garáže mají osm nových stání pro hasičské vozy a stojí na místě původních přístřešků, které byly zbourány, a volné parkovací plochy. „Výstavbou garáží umožní Hasičskému záchrannému sboru Jihočeského kraje uvolnit 4 garážová stání pro potřeby zdravotnické záchranné služby sídlící v Táboře a některé skladové prostory, které dlouhodobě potřebují pro svoji činnost. V současné době je na požární stanici v Táboře sídlo celkem pro 55 hasičů, kteří disponují 24 ks techniky, a 81 zaměstnanců Zdravotnické záchranné služby, kteří mají k dispozici 20 kusů výjezdové techniky,“ popsala mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Jejich stavba započala v červnu 2018 a dokončeny byly v dubnu letošního roku. „Nad nimi se nachází provozní místnosti související s činností profesionální jednotky. Jsou zde místnosti pro vzdělávání a výuku, pro skladování či nové sociální zázemí,“ uvedla Matějů.

Jakým přínosem je nová přístavba pro jihočeský profesionální sbor říká jeho ředitel plk. Lubomír Bureš: „Otevření nových prostor je ukázkou výborné spolupráce hasičského záchranného sboru a Jihočeského kraje, kdy společnou investicí vzniká moderní zázemí táborské jednotky a zároveň se otevírají nové možnosti pro působení zdravotnické záchranné služby v tomto areálu. Velmi si této spolupráce vážíme.“