Konference Lidé v síti upozorní na nástrahy internetu

BRNO – Jak děti ochránit před nástrahami internetu? Lze v dětském kolektivu zabránit kyberšikaně? Kdy je nejvyšší čas omezit dobu strávenou na internetu? A jak vypadá generace Z, která vyrůstala v online prostředí?

Odpovědi na tyto a další otázky nabídne konference Lidé v síti, kterou 29. května v Café Práh v Brně od 15 hodin pořádá poskytovatel internetu netbox. Mluvit na ní bude například oblíbený youtuber Johny Machette, který představí tajemství internetové generace Z. Na konferenci se představí zajímaví řečníci z magazínu Flowee, brněnské Masarykovy univerzity, Univerzity Palackého v Olomouci nebo Policie ČR. „Chybět nebudou ani spisovatelé, influenceři a lidé z netboxu,“ řekl marketingový ředitel netboxu.

Akce je určená široké veřejnosti a jejím cílem je upozornit na rizika, která s sebou rozvoj internetu a podobných technologií přináší. „Jedná se o završení naší jarní kampaně #budoffline, která lidem říká, že je naprosto v pořádku si od života online na chvíli odpočinout. Internet tu pro ně bude i zítra,“ uvedl marketingový ředitel společnosti netbox Lukáš Pazourek.

Zvláštní důraz pak kladou organizátoři akce na bezpečnost dětí a mladistvých na internetu a sociálních sítích. „Konference je určená především pro rodiče, učitele a všechny lidi, kteří chtějí porozumět generaci narozené do digitálního světa,“ doplnil Lukáš Pazourek. Vstupné na konferenci je zdarma, ale každý, kdo se chce akce zúčastnit, se musí předem registrovat. „Kapacita kavárny je omezená a už nyní jsme zaznamenali velký zájem o účast,“ vysvětlil Lukáš Pazourek. Registrovat se lidé mohou na webové stránce www.netbox.cz/lide-v-siti-2019.