Na hradě zazáří Liška, Vilhelmová i Pavlásek

ŠUMPERSKO – Divadlo, show nebo koncerty obsadí Zábřeh na Šumpersku. Multižánrový festival Hvězdy na hradě počtvrté nabídne opravdové české hvězdy. Oblíbená letní kulturní přehlídka začíná ve středu 5. června stand up comedy speciálu komika Lukáše Pavláska.

Zatímco divadla a koncerty pop hudby se uskuteční pod otevřeným nebem na nádvoří bývalého hradu, klavír Ivo Kahánka rozezní chrámovou klenbu kostela sv. Barbory.

V areálu hradního nádvoří čeká na návštěvníky volné pokračování komedie dell’arte, kterou zde mohli vidět už v roce 2016. „V představení, které pracuje s vyhraněnými charaktery postav, dějovým spádem, ale také jeho absolutní nepředvídatelností, by se měl vedle Marka Daniela objevit také Pavel Liška spolu s Tatianou Vilhelmovou,“ pozval Zdeněk David z pořádající Zábřežské kulturní David.

Druhý festivalový týden bude patřit kvalitní muzice, tu do Zábřehu přiveze se svou kapelou kytarový mág Michal Pavlíček a také šumperská kapela O5 a Radeček.

Vstupenky na uvedené akce nabízejí prodejní místa Zábřežské kulturní v předprodeji za příznivých 200 nebo 250 korun. „Není třeba se obávat ani deštivého počasí, pro tento případ bude vždy připraven sál kulturního domu, a akce se tak uskuteční za každého počasí,“ upozornil šéf kulturního domu.

Festival Hvězdy na hradě se koná za podpory Olomouckého kraje a Nadace Život umělce. Více informací lze získat na webových stránkách kulturak.info.