Nebezpečí srážek se zvěří trvá – staly se další nehody!

NÁCHODSKO – Řidiči, dejte pozor! Přibývá čím dál více nehod na silnicích díky zvýšenému výskytu lesní zvěře. V jakých místech se objevily další havárie? A jak se jim snažit předejít? Policie varuje všechny účastníky silničního provozu.

Strážníci vyjížděli ke třem dopravním nehodám jen za minulý víkend. Nečekejte žádné odlehlé oblasti nebo lesní cesty! První nehoda se stala mezi Miskolezy a Velkým Třebešovem, druhá mezi Svinišťany a Velkým Třebešovem a třetí mezi Novým Plesem a Libřicemi. Ve všech třech případech se auta střetla se srnkou, která byla následkem nárazu na místě usmrcena. Nikdo z řidičů nebyl zraněn a ani nepožil před jízdou žádný alkohol. Škody na osobních vozidlech jdou přitom do desetitisíců. „Nejlepší prevencí nehod se zvěří je sledování okolí a snížení rychlosti v problémových úsecích. Je nutno pamatovat i na to, že zvěř často chodí ve dvojicích nebo skupinkách,“ říká policejní tisková mluvčí Eva Prachařová.

Policie dále upozorňuje všechny řidiče, aby si dávali pozor na silnicích mezi obcemi hlavně časně ráno a v noci. Zvířata se stěhují za potravou nebo běží za svým stádem. Dálková světla mohou pomoci ve spatření zvířete o něco dříve, ale např. již zmíněnou srnku oslepí a ona zůstane na silnici nehybně stát. Při vysoké rychlosti a kluzké vozovce je potom náraz bohužel neodvratitelný.