Zbitá žena skončila v nemocnici v péči lékařů

ČESKÁ LÍPA – Českolipští strážníci řešili žádost dcery zraněné ženy, která vyběhla z bytu, kde se odehrávalo domácí násilí, a náhodného kolemjdoucího požádala, aby zavolal tísňovou linku městské policie. Dívka popsala, co se u nich doma děje, a strážníci se ihned vydali k bytu.

Tam jim otevřel muž se zkrvavenými klouby na rukách a za ním přišla žena s krvácejícími ranami v obličeji, evidentně vystrašená. Strážníci zavolali lékařskou pomoc. Vysvětlení, že se vlastně nic nestalo, neuvěřili. Muž připustil, že se pohádali, on rozbil zrcadlo a jiné vybavení bytu, které spadlo na ženu a zranilo ji. Zřejmě po ní házel vše, co mu přišlo pod ruku.

Hlídka městské policie vyhodnotila události jako podezření z trestného činu ublížení na zdraví a týrání osoby žijící ve společném obydlí, a tak událost předala Policii ČR. Zbitá žena skončila v péči lékařů v nemocnici. Policisté si převzali ženina přítele, i když toto označení poněkud pokulhává, jelikož právě on byl původcem zranění a jako laskavá blízká osoba se rozhodně nechoval. Děti, které se nacházely v bytě, odešly k příbuznému.