Další uzavírka v Plzni změní i trasu linek MHD. Již brzy!

PLZEŇ – Z města se stalo jedno velké staveniště. Pokud zde kvůli vysokému počtu uzavírek občas bloudíte, nebo trávíte svůj čas v kolonách více, než jste byli dříve zvyklí, připomínáme, že už brzy přibude v Plzni další velká uzavírka.

Zdroj: PMDP

Tento fakt způsobí též zřetelné změny v MHD. Ty propuknou v noci z 2. na 3. června spolu se zahájením dlouhodobé uzavírky Kaplířovy ulice. Proto dojde k nutnému odklonu spojů linek 24, 26, 30, 36, N1 obousměrně ulicemi Klatovská, Sukova. Na této trase se v místě křižovatky Klatovské a Dvořákovy ulice zřídí náhradní autobusová zastávka „Dvořákova“. Pokud využíváte zastávku „U Darebáka“, musíte se bez ní nějaký čas obejít. Po dobu rekonstrukce bude zrušena.

Další důležitou informací je, že na všech linkách budou platit nové jízdní řády. Je třeba počítat s tím, že jednotlivé přestupy mezi linkami MHD v zastávkách Bory se mohou komplikovat díky výraznému prodloužení trasy. „V souvislosti s dopravními omezeními na trasách uvedených linek, zejména pak linek 26 a 30 upozorňujeme cestující, že bude docházet ke zpoždění spojů, kterým nebude možno z uvedených důvodů zcela zabránit. Proto apelujeme na cestující, aby tyto případné problémy vzali při přepravě na zřetel,“ upozorňuje cestující mluvčí dopravních podniků René Vávro.