Neměl kde bydlet, kradl, aby se dostal do vězení. Přání se mu splnilo

KLADNO – Zpráva, že zavřeli jakéhosi recidivistu po několika pokusech o krádež, nikoho moc nepřekvapí, ani nezaujme. Jenže motivem pětapadesátiletého muže z Kladenska nebylo se obohatit, ale najíst a mít jistou střechu nad hlavou. Jinak než ve vězení si to už nedovedl ani představit. Od myšlenky proto přešel k činu, který mu nebyl cizí.

Pojedl, popil a usnul

Večer 22. května 2019 se ukryl v budově hotelového komplexu v Kladně na náměstí Sítná. Schovaný zůstal až do skončení provozu hotelové kavárny a odchodu personálu. Pak se naboural do kavárny a později i do kuchyně, kde vypáčil dveře mrazniček, ze kterých ale nic neukradl. Otevřené dveře však znehodnotily uložené syrové maso. V lednici už našel, co hledal. Vyndal si hotové potraviny podle chuti a do syta se najedl. Po vypáčení  chladicího boxu s alkoholickými nápoji všechno pořádně zapil a nejspíš slastně usnul. Ráno ho našla uklízečka, která zavolala Policii ČR.

Splnil si přání

„Škoda na zkonzumovaném zboží byla vyčíslena na 1 165 korun, poškozením způsobil další škodu ve výši 650 korun,“ informovala Michaela Nováková, tisková mluvčí policie. To sice není vcelku  suma, která by ho dostala za mříže. Muž byl ale identifikován jako recidivista, a jako takový byl převezen do policejní cely a následně do vazební věznice. Čeká ho vězení v rozmezí od šesti měsíců po tři roky. Tak se mu splní i jeho smutný sen.