Opravy průtahu Třeští se odkládají na příští rok

TŘEŠŤ – Průtah Třeští, ulice Revoluční, připomínala v poslední době spíše tankodrom než významný silniční tah II. třídy. Její modernizace byla téměř v dohlednu, teď se odkládá na příští rok. Proto, abychom na silnici nenechali kola, nastoupily frézy a tankodrom upravily do přijatelné podoby.

Kompletní modernizaci překazil výsledek veřejné zakázky, do které se přihlásili pouze dva potenciální dodavatelé. Podle hejtmanství nabídli extrémně vysokou cenu, která v desítkách procent převyšovala stanovený předpokládaný rozpočet.
„Kraj Vysočina proto z ekonomických důvodů zrušil společnou zakázku s městem Třešť. Nové řízení plánuje vypsat na podzim s termíny realizace v roce 2020, kdy město Třešť bude zároveň měnit kanalizaci,“ informovala mluvčí kraje Jitka Svatošová. V tuto chvíli kraj počítá s financováním z vlastních zdrojů, projekt však figuruje i na seznamu přijatých projektů IROP, takže ve hře je i financování z evropských prostředků.

Dojde k provizorní opravě

Teď je povrch silnice vyfrézovaný a úsek se na začátku nového školního roku dočká alespoň provizorní opravy, aby byl pro řidiče i zimní údržbu bezpečný. „Termín provizorních oprav II/406 v Třešti byl stanoven na konec prázdnin z důvodu aktuálního vedení objízdných tras opravované silnice I/23 u Olšan,“ informovala mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.