Ve Skvrňanech nalezená bomba spustila pozdvižení

PLZEŇ – Dnes krátce před polednem došlo na atletickém stadionu v Plzni ve Vejprnické ulici k pozdvižení. Při rutinních výkopových pracích tam dělníci učinili nález, který okamžitě spustil vír dalších událostí a bezpečnostních opatření.

Na atletickém stadionu v Plzni byla nalezena munice oválného tvaru. Jednalo se o leteckou pumu. „Na místo ihned vyjely hlídky policie a pyrotechnik. V místě nálezu proběhla evakuace Sportovního gymnázia, Středního odborného učiliště, blízké prodejny potravin a protilehlých domů v okruhu jednoho kilometru. Upozorňujeme řidiče, že v okolí nálezu bude uzavřena doprava. Objížďka povede přes Křimickou a Domažlickou ulici,“ informovala policejní mluvčí Michaela Raindlová. „Jednotky hasičů spolupracuji s policií na evakuování obyvatel ve vyznačeném perimetru. Ti, kteří odmítají evakuaci, jsou zaevidováni policií,“ konstatoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Mapu okruhu, kde bude probíhat evakuace. Zdroj: Policie ČR

Mluvčí policie Markéta Fialová upozorňuje: „V oblasti jsou v tuto chvíli všechny dostupné prostředky a síly složek IZS. Příslušníci PČR, MP a HZS již nyní obchází domy a vyzývají občany k evakuaci. Situaci ze vzduchu monitoruje vrtulník. Bylo zřízeno pět evakuačních center, 15. ZŠ, 33. ZŠ, dopravní učiliště Křimice, Sokolovna a Depo 2015. Řízená evakuace bude probíhat také prostřednictvím hlášení rozhlasem. Žádáme všechny občany, aby uposlechli výzev a pokynů policistů a evakuovali danou oblast.“

Zdroj: Policie ČR