Auto s různými registračními značkami ujíždělo před hlídkou

OLOMOUC – Honička v ulicích hanácké metropole za podivným vrakem se dvěma různými registračními značkami, kdy řidiče nezastavila ani červená, ani tramvaje, ani auta, se odehrála ve středu odpoledne. Mladík měl totiž velký důvod policistům ujíždět.

Téměř zázrakem se nikomu nic po zběsilé jízdě nestalo. Řidič si totiž razil cestu křižovatkami na červenou, mezi auty, po tramvajových kolejích a ohrožoval chodce na přechodech řízených semafory. „U signalizačního zařízení v křižovatce ulic tř. Svobody a Havlíčkova soustavně svítila červená „stůj“, vozidlo značky Peugeot, z prozatím přesně nezjištěných příčin, vjelo mezi vozidla, nacházející se v obou jízdních pruzích, která stála na křižovatce,“ popsala část divoké jízdy olomoucká policejní mluvčí Irena Urbánková.

Vzhledem k tomu, že se i přes výzvy policistů zdráhal opustit vozidlo, a snažil se přesunout na zadní místo za spolujezdce, byl za použití donucovacích prostředků zadržen a umístěn do policejní cely.

Jak policisté zjistili, jednalo se o 29letého muže z Olomoucka. Provedli u něj orientační dechovou zkoušku i test na omamné a psychotropní látky. Obojí byly negativní. Při dalším šetření zjistili, že mladý muž má uloženy celkem čtyři platné zákazy řízení, a to až do února 2021, a že pozbyl řidičské oprávnění z důvodu bodového hodnocení.

Nakonec se ukázalo, že obě registrační značky na voze, patřily  jiným autům. „Kde tyto značky řidič získal, je předmětem dalšího šetření,“ dodala mluvčí.

Mladý muž je nyní podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, na který trestní zákoník stanoví trest odnětí svobody až na dva roky, a přestupků na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.