Marihuanu posílal jako zásilku se značkovým oblečením

OLOMOUCKÝ KRAJ – Mezinárodní obchod s konopím, který řídil mladík z Uherského Hradiště odhalili olomoučtí celníci. Zadrželi tak skupinu mladých lidí z České republiky a Rakouska, kteří se na výdělečném byznysu podíleli. Jejich dvacetiletý šéf si během pár měsíců přišel na jeden a čtvrt milionu korun.

„Muž z Uherského Hradiště vykupoval od svých dodavatelů sušené konopí a organizoval jeho vývoz z České republiky k odběrateli do Rakouska. Celníci protidrogového oddělení z Olomouce společně s kriminalisty a rakouskými kolegy obchodování ukončili,“ informovala mluvčí Celního úřadu Olomouc Marie Bortlová.

Mladík využíval prodej prostřednictvím poštovních zásilek se značkovým oblečením, které adresoval svému společníkovi do Rakouska. Zásilky o průměrné hmotnosti kolem čtyř kilogramů obsahovaly sušené konopí. Muž tak od začátku letošního roku odeslal 11 poštovních zásilek, poslední tři se podařilo celníkům odhalit a následně zadržet.

Policie musela spolupracovat i s rakouskými kolegy. Společně provedli tři domovní prohlídky a dvě prohlídky nebytových prostor. Zajistili čtyřicet tisíc korun, jednu profesionální indoor pěstírnu, sušené konopí a osobní vozidlo.

Policisté nyní vyšetřují tři muže a jednu ženu ve věku 20 až 25 let. Dvě z uvedených osob již byly obviněny z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Hrozí jim až dvanáctiletý trest odnětí svobody.