Máte rádi vláčky? Co takhle vyrazit na Regionální Den železnice na Vysočině?

JIHLAVA – Tuto sobotu 1. června se v rámci Mezinárodního dne dětí konají další oslavy svátku železničářů. V železniční stanici Jihlava a v přilehlých prostorách na vás čeká pestrý program a chybět nebudou ani jízdy parním vlakem. Navíc meteorologové slibují konečně slunečné počasí!

V sobotu brzy ráno vyjíždí parní vlak s lokomotivou „Kafemlejnek“ z Telče do Dobronína. Jízdy parním vlakem si pak užijete také mezi Havlíčkovým Brodem a Rantířovem a moderní jednotka RegioPanter pojede z Jihlavy do Havlíčkova Brodu a zpět. Na návštěvníky čeká výstava parních lokomotiv, historické i moderní vozy, drezíny a speciální vozy. Těšit se můžete také na ukázky drážní hasičské techniky, vyzkoušet simulaci záchrany lidského života, prohlédnout si stánek s vybavením Armády ČR a své střelecké umění si nejen děti mohou vyzkoušet v bezpečném prostředí laserové střelnice.

Připravený je také bohatý doprovodný program. Na své si přijdou příznivci country, pro které je v průběhu dne připraveno několik tanečních vystoupení. Spojení lehkosti a ladných pohybů ve výškách divákům přinese akrobacie na šálách, na kterou naváže třicetiminutový workshop pro veřejnost. A pro potěšení nejmenších návštěvníků je připraven skákací hrad, foto koutek, malování na tvář a vláček hráček s hernou. Celodenní program začíná v 9.00 hodin a potrvá do 17.00 hodin.

Podrobný program regionálního Dne železnice v Jihlavě najdete na stránkách www.vlakemnavylet.cz.