Město vyvíjí nový software na koordinaci uzavírek

PLZEŇ – Současná dopravní situace v plzeňských ulicích není zrovna jednoduchá. Vedení města si uvědomuje, že důležité stavební práce přináší obyvatelům Plzně i mimoplzeňským značné komplikace a prosí všechny o pochopení a trpělivost.

Proto dojde k vyhodnocování vzniklé situace a hledání způsobu, jak co nejvíce ulevit dopravě. Mohlo by to být například v podobě úprav propustností problematických křižovatek pomocí korekce světelné signalizace na semaforech nebo dočasné změny jízdních pruhů.

Aby se v budoucnu takovým problémům co nejvíce předcházelo, vyvíjí město Plzeň speciální software. Ten by měl umožnit investorům, aby do něj v předstihu on-line vkládali své stavby. Bylo by je tak možné vzájemně lépe koordinovat, posouvat v čase a přesunovat případně i do jiné stavební sezony.

Seznam největších uzavírek:

Studentská ulice
Kompletně opravená má být v dubnu 2020, aktuální uzavírka, kdy je doprava odkloněna z trasy I/20, by mohla skončit letos v září.

Rooseveltův most
Oprava Rooseveltova mostu potrvá do letošního listopadu. Od září by se sem měla vrátit veškerá doprava.

Slovanská ulice
Opravy tramvajové trati by měly být zcela skončeny v únoru 2020.

Chrástecká ulice
Stavební úpravy včetně rekonstrukce mostu budou trvat nejméně do konce prázdnin, pak bude stavba pokračovat dalšími etapami směrem k Masarykově ulici.

Tramvajová trať na Borská pole
Stavba přinese od 3. června uzavírku ulic Dobřanská a Kaplířova, kdy se bude projíždět po objízdné trase Sukovou ulicí.