Skoro hodinu nefungovaly v Brně semafory

BRNO – Dopravní situace v Brně je už tak docela kritická. Dnes ráno ji zasáhla téměř smrtící rána. Na necelou hodinu přestaly fungovat semafory na asi šesti důležitých křižovatkách v centru města, což přineslo řidičům další komplikace.

Na vině prý byl výpadek elektřiny zřejmě kvůli překopnutému kabelu. Semafory přestaly fungovat v půl osmé ráno, kdy je provoz nejhustší kvůli dopravě do škol. Porucha zasáhla křižovatky ulic Kounicova a Kotlářská, Kounicova a Nerudova, Úvoz a Tvrdého, Úvoz a Údolní, Husova a Solniční, Husova a Joštova.

„Semafory na sebe navazují, takže jejich výpadek způsobil komplikace. Na místa vyrazily naše hlídky, které se snažily provoz usměrňovat,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

„Výpadek světelné signalizace způsobilo přerušení dodávky elektrické energie. Situaci jsme začali okamžitě řešit a zhruba po 45 minutách se podařilo všechny semafory znovu zprovoznit,“ informovala mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová. Její informaci potvrdil také mluvčí policie Malášek.