Víte co je to discgolf? V Humpolci ho můžete nově vyzkoušet.

HUMPOLEC – V lesoparku pod židovským hřbitovem v Humpolci vyrostlo nové discgolfové hřiště . Na své si tady přijdete jako začátečníci, pokročilí i s celou rodinou včetně dětí. Zástupci města hřiště slavnostně otevřou už zítra, v pátek 31. května.

A právě zítřek bude ideální den si v rámci slavnostního otevřít discgolf vyzkoušet. Jde totiž o fyzicky i finančně nenáročnou disciplínu, která je vhodná jak pro sportovce, tak i pro rodiny s dětmi, seniory i úplné začátečníky.
Hru si může vyzkoušet opravdu každý, navíc zdarma. Stačí jen speciální disk podobný frisbee, který bude k zapůjčení v humpoleckém infocentru na Havlíčkově náměstí. Pokud se někomu discgolf zalíbí natolik, že si bude chtít pořídit vlastní disk, nejde o velkou investici. Jejich ceny začínají na 250 korunách.

Discgolf se za posledních osm let stává stále populárnějším. Humpolecký DiscGolfPark je již osmadevadesátým, který se v republice otevře. „Hřiště v Humpolci sestává z devíti speciálních košů neboli jamek, které mají různé délky a tvar. Nejkratší jamka měří 68 metrů, nejdelší pak přes 200 metrů. I tu nejdelší jamku dokáží nejlepší hráči dokončit na tři až čtyři hody,“ přiblížil Přemysl Novák ze společnosti HEPA group, která je autorem návrhu hřiště.
Zklamaní však nebudou ani začátečníci, kteří si přijdou discgolf vyzkoušet poprvé. „Po pár trénincích ho v pohodě zvládnou i oni. Součástí hřiště jsou informační tabule s popisem pravidel a tipy, jak discgolf hrát,“ doplnil Přemysl Novák.

Město Humpolec si discgolf získal především tím, že ho lidé mohou provozovat v otevřeném prostranství příjemného prostředí lesoparku, navíc zdarma.

Jak se hraje discgolf?

Je to hra s létajícím talířem, která vychází z pravidel klasického golfu, jen místo holí a míčku se hraje s diskem a místo jamek jsou na hřišti umístěny speciální discgolfové koše. Cílem hry je dopravit disk neboli létající talíř z místa výhozu do koše na co nejmenší počet hodů. Kdo obejde celé hřiště s nejnižším počtem hodů, vítězí.