Cyklisté, pozor! Zloděj tentokrát řádil v Hulíně

KROMĚŘÍŽSKO – Krádež kola, která se odehrála mezi pondělím a středou v Hulíně, je opětovnou připomínkou všem cyklistům, aby svá kola dobře zabezpečili. Tentokrát se lupič dostal až do sklepa bytového domu, odkud odcizil horské kolo v hodnotě šestnácti tisíc korun. Událost ve středu nahlásila třiadvacetiletá žena, jejímuž manželovi patřilo.

„Nezjištěným způsobem bez zjevného poškození vstupních dveří se pachatel dostal do domu a poté vnikl do sklepních prostor, kde násilím překonal petlici na dveřích sklepní kóje,“ popsala tisková mluvčí policie Simona Kyšnerová. „Po pachateli, který se dopustil trestných činů krádež a porušování domovní svobody, nyní pátráme. V případě dopadení mu za tento skutek hrozí až dva roky vězení.“

Policie vyzývá majitele kol, aby dbali na zajištění prostor, ve kterých se kola nachází, a i tam je uzamkli k pevnému předmětu. Na zváženou je i pořízení cykloalarmů a bezpečnostních zámků. Pokud potřebujete kolo na chvíli odložit, uzamkněte ho na místě, kde se pohybuje větší množství lidí. Pro větší pravděpodobnost nalezení kola po jeho krádeži ho registrujte do databáze, ať už městské policie nebo onlinových evidenčních systémů.