Děti na Vsetínsku budou slavit! Na těchto akcích se zaručeně zabaví

VSETÍNSKO – V rámci oslav Mezinárodního dne dětí si mnohé obce na Vsetínsku ve spolupráci s místními spolky připravily řadu událostí věnovaných těm nejmenším. Nabízíme vám přehled některých z nich. Ať už se pořádají na vesnici nebo ve městech, každá akce slibuje dětem řádnou porci zábavy. A nebudou se bavit jen ony. Tady si na své přijdou i dospělí!

Na zámku v Hošťálkové si pro vás připravili „Barevný dětský den“ a to v sobotu od tří hodin. Mimo program plný zábavných atrakcí a vystoupení se můžete zúčastnit „Barevného běhu“, který odstartuje ve čtyři hodiny. Dospělí se mohou těšit na grilované speciality a minifestival pivovaru, kde k poslechu a tanci zahraje Brixen Band.

Pod taktovkou mysliveckého spolku zorganizovala obec Janová dětský den a kácení máje, na který můžete přijít v sobotu ve dvě odpoledne. Od sedmi přejde zábava plynule v program pro dospělé, kde se o hudební produkci postará Traverz Rock.

O týden později, v neděli devátého června, navštivte v obci Jarcová pohádkový les a užijte si procházku jarní přírodou. Cesta plná soutěží a her s pohádkovými postavami začne u železničního mostu v Poličné a to mezi devátou a jedenáctou. Cílem je restaurace Jarcová.

Dětský den plný pohybu a zábavy slibuje město Kelč. Přijďte v neděli druhého června v jednu do areálu Kulturního domu a vydejte se po připravených stanovištích hasičů, fotbalistů, volejbalistů, skautů, myslivců, fotoklubu a „turisťáku“. Za nasbíraná razítka čeká na děti v cíli odměna. Na pódiu vystoupí malé tanečnice a odehraje se i soutěž „O nejšikovnější dívku z Kelče“.

Lidečku bude mít dětský den téma „Malý vědec“ a bude zahájen v neděli mší svatou v jedenáct hodin u kapličky v Račném. Těšit se již tradičně můžete na obědový guláš a po něm bude o půl druhé zahájen program pro děti na Myslivecké chatě. V případě nepříznivého počasí se mše svatá uskuteční v kostele sv. Kateřiny a program dětského dne proběhne v kulturním areálu u Čertových skal.

Počasí bude jistě přát i organizátorům v Mikulůvce, kde se v sobotu od dvou všichni sejdou na místním koupališti. Plavky s sebou jsou nutností! Od pěti je nachystáno opékání špekáčků, které děti dostanou za splněné úkoly.

Rožnově pod Radhoštěm se rozhodli pojmout první červen ve velkém a pro děti nachystali den plný aktivit. Dopoledne můžete již po deváté přijít do Městského parku u Hudebního altánu, kde si pod heslem „Kdo si hraje, nezlobí“ nachystali program i hasiči a policisté. Kromě ukázky jejich vozového parku si užijete lanové atrakce, obří puzzle se zvířátky, malování na obličej, zábavné a akční sporty a realizují se i milovníci tvořivých činností.

Ve dvě hodiny na událost naváže pohádkový les, jehož trasa začne na parkovišti u Mlýnské doliny a skončí na Jurkovičově rozhledně na Karlově kopci nad městem. Nebude chybět Šípková Růženka, Popelka ani Kocour v botách. A co víc! Na místo se budete moct dopravit parním vláčkem z Valašského Meziříčí, kterým se tentokrát svezete spolu s pohádkovými postavičkami.

Na druhý ročník Dětského dne s hokejem s VHK ROBE Vsetín zve Valašská Polanka. Přijít můžete už tento pátek do areálu Smýkalova káva mezi druhou a pátou. Nebude chybět hudební program ani tombola.

Amfiteátr v parku zámku Kinských ve Valašském Meziříčí slibuje neděli plnou hravých aktivit. Akce bude zahájena až od dvou hodin, ale pokud byste si rádi užili krásný den v tomto kouzelném prostředí, přijeďte již dříve! Odpoledne na děti čekají divadelní představení, tvořivé dílny, lidský stolní fotbal, kolotoče, nafukovací bludiště a skluzavky, horolezecká stěna, jízda na koních, střelba z luku a mnoho dalších zábavných činností.

V hasičském stylu proběhne dětský den ve Velkých Karlovicích. V sobotu od deseti hodin v Zátočině u pana Janíka si budete moct prohlédnout, jak probíhá hasičský zásah, zahrát si deskové hry a užít si zábavu pro děti i dospělé.