Ještě nevíte, kde oslavíte Den dětí s celou rodinou?

BRNO – V rámci mezinárodní soutěže IGNIS BRUNENSIS 2019 se budou v sobotu 1. června po Brně konat desítky akcí pod názvem DĚTSKÉ DNY UPROSTŘED EVROPY. Uvádíme jejich stručný přehled, výběr necháváme na vás.

  • Na brněnském výstavišti se koná akce Den bezpečnosti – Záchranáři dětem určená pro širokou veřejnost. Děti vyzkouší třeba práci záchranářů, policistů či hasičů. Hlavním dějištěm bude pavilon Z, včetně venkovních volných ploch. Budou otevřeny všechny expozice veletrhů PYROS a ISET v pavilonu F a expozice Ministerstva obrany a Armády ČR v pavilonu P. Součástí bude také výstava historické vojenské techniky. Vstupné je pro děti zdarma.
  • V science centrum se koná Dětský den VIDA! Hlavní atrakcí bude otevření venkovní expozice s obrovským bublifukem. Vstupné je podle platného ceníku, pouze promítání 3D filmů je zdarma v rámci vstupenky.
  • Proběhne už popáté Dětský den s úsměvem v ZOO Brno. Děti si mohou vyzkoušet skákací boty, karate, malování na obličej, in-line brusle nebo si něco pěkného vyrobit. Odpoledne zpříjemní dvě pohádky, pěvecké vystoupení, ukázka práce psovodů či oblíbená komentovaná setkání se zvířaty. Celý program připravila charitativní organizace Velvet Smile.
  • Řecká sobota na hradě Veveří představí řeckou kulturu i jídlo. Poprvé zahraje řecká skupina Mydros z Budapešti, vystoupí taneční soubor Prometheus Řecká obec Brno, můžete si poslechnout skupinu Musica Balkanika a řeckou hudební kapelu Prometheus. Milým hostem bude Dětský folklórní soubor Javorníček Brno. Hlavními hvězdami večera budou Martha a Tena Elefteriadu.
  • Den dětí v Olympia Brno bude  s kejklíři, iluzionisty a parním vláčkem. Současně se bude konat  osmá PARNÍ OLYMPIA s výstavou funkčních modelů supervelkých měřítek v Parkové železnici Olympia Park. Děti se mohou projet vláčkem zdarma, když splní několik úkolů na stanovištích.
  • Dětský den v Knihovně Jiřího Mahena uvede představení pro děti Dr. Kuželka a Aduši a Divadlo KUFR.
  • Městská část Brno-Medlánky pořádá Dětský den dopoledne v zámeckém parku a odpoledne na sportovním letišti. Připraveny jsou hry a soutěže a ukázky letadel a hasičské techniky.
  • Městská části Brno-střed pořádá Dětský den jako zahradní slavnost v Björnsonově sadu. Dopoledne hraje divadlo Polárka, od 14 hodin budou pro všechny děti nachystané workshopy. Na různých stanovištích se děti mohou učit líčit, vyrábět z balónků meče či zvířátka, žonglovat či si vyzkoušet základy pantomimy. Také si mohou vyrobit loutkového klauna a odnést si ho domů na památku. Od půl čtvrté bude TANČÍRNA a v 18 hodin přiletí vesmírná kapela POLARIS se svým orbitálním HARD-DISCEM.
  • Kdo máte rádi hasičkou techniku, využijte od 31. 5. do 2. 6.  Dny otevřených dveří hasičské stanice Lidická.
  • Koná se také 19. setkání balónových nadšenců v Brně Balloon Jam 2019. Bude se létat od 31. 5. do 2. 6. nad Brnem a Brněnskou přehradou, užijete si  úchvatné společné starty a lety pestrobarevných balónů.