O víkendu vyrazí na trať Hurvínek, historický motorák

ŠUMPERSKO – Příznivci železnice a historie si o víkendu přijdou na své. České dráhy vypraví na trať mezi Šumperkem a Velkými Losinami historický motorák zvaný Hurvínek z roku 1949. Nostalgické jízdy jsou pořádány jako zpestření Slavností města Šumperka.

Motoráček „Hurvínek“ bude jezdit mezi stanicemi Šumperk, Petrov nad Desnou a Velké Losiny. Ze Šumperka vyrazí na první jízdu v 9 hodin. Jízdy zvláštního vlaku jsou jednou z atrakcí tradičních Slavností města Šumperka, které začínají už tento čtvrtek 30. května a potrvají až do neděle 2. června.

„Slavnosti města Šumperka vstoupily do třetí dekády své existence. Ani letos nechybí divadelní představení, oslava Mezinárodního dne dětí, vystoupení hudebních skupin a den s historií a romantikou,“ připomněla mluvčí Šumperka Olga Hajduková.

Nostalgické jízdy patří tradičně k doprovodnému programu. Ve vlaku se platí jednotné jednosměrné jízdné. Děti do 6 let cestují zdarma, jízdenka pro děti od 6 – 15 let stojí 30 korun a cestující starší patnácti let zaplatí 50 korun.

Více o Slavnostech města Šumperka zde: Šumperk se vrátí do středověku. Jen o víkendu