Ochutnejte guláš v Lužánkách, pomůžete nemocnému chlapci

BRNO – Gulášfest je akce festivalu zábavy v rámci mezinárodní soutěže IGNIS BRUNENSIS 2019. Návštěvníci v sobotu ochutnají guláš s čokoládou nebo guláš uvařený herci brněnského národního divadla. Společně pak z desítek uvařených gulášů vyberou ten nejchutnější. Výtěžek pomůže nemocnému chlapci.

Akce se koná na tenisových kurtech v Lužánkách. Ochutnávky gulášů začnou od půl jedenácté. Návštěvníci si mohou  zakoupit u každého stánku degustační porci. „Přihlásilo se třiadvacet soutěžících. Uvaří guláše z hovězích líček, kližky, krůty, kance i daňka,“ vyjmenoval organizátor Gregor Mareček. Návštěvníci ochutnají i speciální druhy, třeba pikantní nebo s čokoládou. „Zapojili se soutěžící s čokochilli gulášem či mexickým šlehem. Další maso připravují na karamelovém pivu. Guláš si nachystali i umělci z Národního divadla Brno. Připravují ho s domácími klobásami a kysaným zelím,“ doplnil Mareček.

Pro návštěvníky je přichystán i doprovodný program. Mohou zkusit porazit maxijedlíka Jaroslava Němce v pojídání hodových koláčů. Vyslechnou si muzikálové hity v podání herců z Městského divadla Brno. Odpoledne zahraje Rolling Stones revival band.

Ochutnáváním gulášů jedlíci přispějí na terapii pro dvanáctiletého Vojtu, který má vážně postižený mozek. „Z každé vstupenky, která stojí 120 korun, půjde pět korun na pomoc chlapci. Každý rok pomáháme konkrétnímu člověku. Chceme udělat dobrý skutek a zároveň vědět, na co přesně peníze dáváme,“ sdělil Mareček.