Po vážné nehodě v Tlumačově budou přijata nová bezpečnostní opatření

ZLÍNSKO – Vážná dopravní nehoda z této středy, která se udála na křižovatce silnice I/55 na sjezdu do Otrokovic směrem od Tlumačova, vyvolala otázky ohledně bezpečnosti úseku. Po střetu autobusu s dodávkou skončili tři cestující v péči lékařů a zraněného řidiče dodávky museli hasiči vyprošťovat pomocí hydraulického nářadí. Dnes se na místě uskutečnila prohlídka za účelem přijetí nových bezpečnostních opatření.

„Prohlídky se zúčastnili příslušníci Policie České republiky, správce silnice a zástupci města Otrokovice s místostarostou Ondřejem Wilczynskim,“ sdělila tisková mluvčí města Otrokovice Romana Stehlíková. „Aktuálně je zde vedena objízdná trasa, v křižovatce je tedy zvýšený provoz.“

První opatření bylo uskutečněno již ve čtvrtek, kdy správce silnice provedl ořez zeleně v rozhledovém poli křižovatky. V nejbližší době budou přijata další nařízení, předně doplnění zákazu předjíždění a reflexního podkladu přechodného dopravního značení. Na dodržování nových pravidel bude pravidelně dohlížet Policie České republiky.