Poběžte pro hospic netradičně v centru Velkého Meziříčí

VELKÉ MEZIŘÍČÍ – V sobotu 8. června se ve Velkém Meziříčí poběží Běh pro Domácí hospic Vysočina a NKT Půlmaraton. Už tradiční Běh pro hospic se letos odehraje v netradičním termínu i na jiném místě, než jsou jeho pravidelní účastníci zvyklí. Nepoběží se na podzim, ale už v sobotu 8. června, a běh se odehraje v centru Velkého Meziříčí – startovat se bude z Náměstí.

„Výtěžek letošního běhu věnujeme na nákup potřebných pomůcek pro činnost hospice a také na rozvoj dětské paliativní léčby, kterou v těchto měsících zahajujeme. Předem děkujeme všem účastníkům za podporu a přejeme hezké pocity a zážitky z pohybu,“ zve ředitel hospice Petr Hladík, který se běhu osobně zúčastní. Ostatně letos je v kondici, před nedávnem došel více než 210 kilometrů pěšky ze Studnic na Novoměstsku přes Velké Meziříčí až do Vídně na podporu sbírky Darujte den pro hospic.

Multifunkční šátek pro předem registrované

Kdo má zájem se zúčastnit, může se zaregistrovat v předstihu na www.behyprohospice.cz. Takto předem registrovaní účastníci obdrží před závodem multifunkční šátek.

Registrovat se je možné i na místě mezi 13.00 a 14.00 hodinou. Všichni účastníci se ještě před během mohou společně vyfotit, rozcvičit a ve 14.30 libovolným tempem vypravit na 2,3 kilometru krátkou trasu centrem města.
Pořadatelé letos spojili síly s týmem, který připravuje NKT Půlmaraton, a tak bude město opravdu žít pohybem. Poté, co půlmaratonci v 14.00 hodin vyběhnou, obkrouží náměstí a vypraví se na desetinásobně dlouhou trasu, bude dost času a prostoru absolvovat běh městem ve prospěch hospice. Více k půlmaratonu zde.

Dílnička a hopsání pro děti, měření tlaku pro všechny

Během sportovního odpoledne si budete moci užít doprovodný program. Děti se mohou těšit třeba na tvořivou dílničku nebo trampolíny, zájemci všeho věku si mohou nechat třeba změřit tlak. Všichni účastníci Běhu pro hospic mohou počítat s malou odměnou.

Harmonogram Běhu pro Domácí hospic Vysočina

13:00 Registrace, výdej startovních čísel
14:00 Ukončení registrace
14:15 Rozcvička
14:20 Společné foto účastníků
14:30 Start běhu
15:15 Předání šeku s výtěžkem
15:30 Ukončení akce