Od poloviny června získají řidiči u Zvonařky konečně pruh navíc

BRNO – Doprava u Zvonařky kriticky vázne a zúžení ulice do jednoho jízdního pruhu způsobuje nekonečné kolony. Proto se dohodli zástupci města se zhotovitelem prací na přeložení tramvajových kolejí do ulice Plotní, že od června přibyde na ulici Zvonařka za křižovatkou s Dornychem jeden jízdní pruh. Stavba bude ale nadále pokračovat.

Kvůli projektu překládání tramvajových kolejí musejí auta po části Zvonařky jezdit v obou směrech jedním pruhem. Jeden pruh by teď měl za křižovatkou s ulicí Dornych přibýt. „Plánujeme tady spolu se zhotovitelem provizorní zapravení povrchu, abychom od 17. června mohli pustit dopravu v těchto místech ve formátu 2+1,“ vysvětlil radní pro investice Magistrátu města Brna David Grund. Ve směru do centra budou od tohoto data řidiči moci využívat dva jízdní pruhy, ve směru opačném se oproti dnešku nic nezmění.

Zúžení do jednoho pruhu v ulici Hladíkova zůstane do prvního července. I tam se ale doprava následně přesune do režimu 2+1. „Je to z důvodu napjatého harmonogramu celé stavby. Hned jak je to možné, budeme se snažit vyjednat ulehčení té dopravě,“ řekl David Grund.

Začátkem nového školního roku od 1. září by se měla podle plánu otevřít ulice Dornych, a potom by se mělo po ulici Zvonařka zase jezdit v obou směrech jen jedním pruhem.