Na Českokrumlovsku došlo k neštěstí na rozbahněné lesní cestě

ČESKOKRUMLOVSKO – Včerejší večer se stal osudným pro majitele historické motorky, který se na Českokrumlovsku projížděl na rozbahněné lesní cestě. Došlo zde k tragické události, u níž přistával i vrtulník letecké záchranné služby.

K neštěstí došlo v obci Leopoldov na Kaplicku. „Po příjezdu na místo zjistili, že v uzavřeném areálu pod lesním masívem, leží převrácena historická motorka tovární značky BMW SAHARA se sajdkárou (ve vojenských barvách z II. světové války) a vedle leží starší muž bez známek života. Na místě se pohybovalo několik osob, kteří se po havárii snažili muži poskytnout první pomoc, ale bohužel po příletu Letecké zdravotnické služby a příjezdu vozidla Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje, již zasahující lékař stanovil smrt,“ popsal situaci na místě Milan Bajcura.

Podle Bajcury řidič pravděpodobně jezdil s motorkou v rozbahněném terénu, kdy se s ním „utrhl“ nezpevněný terén a došlo k převrácení do příkopu. „V tomto případě se nejedná o dopravní nehodu, neboť k smrti muže došlo na soukromém pozemku, mimo pozemní komunikaci,“ uvedl policejní mluvčí.