Chráníte svůj majetek? Krádeží kol na Vsetínsku přibývá!

VSETÍNSKO – Za poslední dva měsíce řešila policie na Vsetínsku dvě desítky krádeží kol. Kromě četnosti případů se zvyšuje i drzost zlodějů. Ve Valašském Meziříčí se zloděj vloupal hned do tří sousedících sklepů a nejinak tomu bylo i v Rožnově pod Radhoštěm, kde kolo neuchránilo ani uzamčení k tyči ve společné kolárce.

„Vloupání do svého sklepa zjistila obyvatelka bytového domu ve Valašském Meziříčí v sobotu pozdě večer,“ sdělil tiskový mluvčí policie Vladislav Malcharczik. „Zjistila ale také vloupání do sousedních dvou sklepů.“ Zloděj se do společných prostor domu dostal v pondělí dopoledne bez použití násilí. Dveře do jednotlivých sklepů už musel vypáčit. „Ze sklepů se ztratila dvě horská jízdní kola, držák kol na auto a zloděj přibral i zimní boty a boty na snowboard,“ vyjmenoval Malcharczik. „Celkově si ze sklepů odnesl věci za více jak padesát šest tisíc korun.“

V neděli přibyla na seznam krádež horského kola v Rožnově pod Radhoštěm, které bylo uloženo ve společné kolárce bytového domu a navíc ještě uzamčeno k tyči. „Škoda činí čtyřicet pět tisíc korun. Naposledy jej majitel viděl na konci dubna. A opět, do společných prostor domu se zloděj dostal bez použití násilí,“ dodal Malcharczik.

Policie vyzývá obyvatele bytových domů, aby společné prostory dobře chránili a nevpouštěli dovnitř nikoho cizího. Své sklepy by pak měli pravidelně kontrolovat. Na zváženou je zabezpečení sklepa zámkem s elektronickým alarmem nebo označení kol technickou DNA.