Letošní ročník Umění ve městě se zaměří na 3D tisk a recyklaci

JIŽNÍ ČECHY – 9 lokalit, 23 výtvarníků, 38 instalací. To je letošní dvanáctý ročník sochařské výstavy Umění ve městě. Ta ozvláštňuje historické centrum Českých Budějovic a letošní novinkou je, že se rozrůstá i do dalších jihočeských měst.

Tato výstava započne středeční vernisáží, 5. června 2019, na náměstí Přemysla Otakara II. v krajské metropoli. Další jihočeská města, ve kterých budete moci až do září obdivovat toto umění, jsou Bechyně, Černá v Pošumaví, Hluboká nad Vltavou, Hluboká u Borovan, Lipno nad Vltavou, Týn nad Vltavou a Veselí nad Lužnicí. Více o programu a vystavovatelích najdete zde. Sochy umístěné ve veřejném prostoru měst České Budějovice, Hluboká nad Vltavou, Veselí nad Lužnicí, Lipno, Černá v Pošumaví, Týn nad Vltavou pak budou přístupné po celou dobu bez omezení.

„Nové technologie, robotický 3D tisk a recyklace jsou hlavními tématy letošního Umění ve městě,“ lákají na sochařskou výstavu její organizátoři a dodávají: „I ve světě je 3D tisk z betonu stále většinou pouze experimentální a je předmětem výzkumu. Návštěvníci 12. ročníku Umění ve městě tak mají ojedinělou a unikátní příležitost být účastni prvního představení 3D tisku z betonu ve veřejném prostoru. Možnosti 3D tisku budou představeny na příkladech výtvarných realizací a městského mobiliáře.“