Řidiči, dejte si v Brně pozor na uzavírku Lužánecké ulice!

BRNO – Už od soboty je uzavřena ulice Lužánecká a dnes začaly přípravné práce. Budou se rekonstruovat vodovodní a kanalizační potrubí. Potom budou obnoveny povrchy silnice a chodníků. Celá stavba včetně povrchů by měla být dokončená do 8. září 2020.

Zhotovitelem stavby jsou Inženýrské stavby Brno, spol. s r.o. a Dopravní stavby Brno, s.r.o. Stavbu provádí Brněnské vodárny a kanalizace. Cílem je zlepšení nevyhovujícího stavu kanalizace a vodovodu v lokalitě Lužánecká. Provedenou rekonstrukcí dojde ke zlepšení odtokových poměrů v kanalizaci a zlepší se stav zásobování pitnou vodou.

Opravy se dotknou také napojení do ulic Antonína Slavíka a třídy Kapitána Jaroše. Aby mohli řidiči nadále parkovat na třídě Kapitána Jaroše, byla tam zrušena jednosměrnost a nyní lze projíždět v obou směrech. Lze se tak dostat na náměstí 28. října, kde jsou další možnosti parkování. Objízdná trasa povede obousměrně kolem Lužáneckých sadů přes ulici Lidickou, Pionýrskou a Drobného. S touto uzavírkou naštěstí nejsou spojena žádná omezení městské hromadné dopravy.