Vyrostou v bývalé kotelně na Železné rodinné domy?

ROKYCANY – Objekt bývalé městské výtopny leží na jihovýchodním okraji Rokycan a v současné době slouží jako skladiště materiálu. Budova i pozemky jsou majetkem města Rokycan.

Areál obklopují řadové garáže a zpevněné plochy ze silničních panelů a betonu. V letech 2010 až 2011 vznikl projekt: „Rokycany – revitalizace území bývalé kotelny Železná“. Cílem bylo využití areálu pro aktivní trávení volného času, tedy úprava na víceúčelové hřiště pro volejbal, badminton, házenou a další sporty. Počítalo se také s in-line dráhou. Na realizaci se tehdy nepodařilo získat dotace, a tak se projekt neuskutečnil.

Město na konferenci Brownfieldy 2019 v Libčicích nad Vltavou představilo objekt bývalé kotelny na Železné. Současný územní plán počítá s areálem jako s plochou smíšenou obytnou městskou určenou pro bydlení v bytových a rodinných domech, které doplní stavby a zařízení občanského vybavení a služeb. Pozemky lze využít také pro související dopravní a technické infrastruktury, zeleň, sport nebo rekreaci.