Chcete se setkat s africkou hudbou a tancem? Netradičně můžete v novoměstské nemocnici

NOVÉ MĚSTO NA MORAVĚ – V Nemocnici Nové Město na Moravě vystoupí přední soubor tradiční africké hudby a tance Ghana Dance Ensemble. Fanoušci tance čtveřici muzikantů a tanečníků znají z mezinárodního festivalu současného tance KoresponDance, který se každoročně koná ve Žďáru nad Sázavou. Afričtí umělci v novoměstské nemocnici vystoupí na recepci chirurgie 26. června v 15.00 hodin.

„Soubor nabídne ukázku své tradiční hudby, součástí novoměstského představení bude také workshop, kde si bude moci vyzkoušet africký tanec úplně každý. Nechte se unést živelnou energií afrických rytmů, které ve Vás budou znít ještě dlouho po skončení,“ zve na akci za organizátory žďárského KoresponDance produkční Eva Papánková.
„Tanec a zdraví k sobě patří, proto jsme organizátory KoresponDance oslovili, jestli by nechtěli roztančit prostory v nemocnici. Nápad se tvůrcům programu letošního ročníku moc líbil. Doufáme, že se představení ghanského souboru bude líbit i novoměstským,“ říká tisková mluvčí nemocnice Tamara Pecková a dodává: „Zároveň bych moc chtěla poděkovat novoměstské firmě MOD elektronik, která představení v nemocnici finančně podpoří.“

Soubor do Čech přijíždí počtvrté. „Tentokrát členové souboru připravují společně s francouzským choreografem Jeanem Gaudinem, kontratenoristou Sébastienem Fournierem a slavnou cembalistkou Barbarou Mariou Willi zbrusu nové představení The Banquet, které v sobě kombinuje evropskou barokní hudbu a tradiční africké rytmy. Představení bude mít premiéru na festivalu KoresponDance ve Žďáře nad Sázavou 12. července, reprízu pak 14. července,“ popisuje představení souboru produkční festivalu Eva Papánková.