Na Jindřichohradecku se střetlo nákladní vozidlo s motorkářem

JINDŘICHOHRADECKO (aktualizováno) – Dnes ráno došlo k vážné dopravní nehodě na Jindřichohradecku. Na místě nehody přistál i vrtulník. Komunikace byla téměř do čtvrt na dvanáct uzavřena pro veškerý provoz. Případ prošetřují kriminalisté.

Nehoda se stala kolem osmé hodiny ranní v katastru obce Lidéřovice na Dačicku. Střetlo se zde nákladní vozidlo s motorkou. „Po příjezdu na místo policisté zjistili, že na křižovatce u obce Lidéřovice a Peč, vyjížděl řidič nákladního vozidla tovární značky Tatra Jamal z vedlejší silnice na hlavní, kdy pravděpodobně přehlédl z levé strany přijíždějícího motorkáře na stroji tovární značky Honda Hornet a došlo k čelněbočnímu střetu,“ popsal situaci policejní mluvčí Milan Bajcura.

Při strážce se těžce zranil mladík na motorce. Až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby a Letecké zdravotnické služby mu první pomoc poskytovali svědci události. Zdravotníci pak mladého muže zaintubovali a vrtulník jej přepravil do nemocnice.

„Případ si následně převzali kriminalisté Územního odboru Jindřichův Hradec, kteří ve věci zahájili úkony prověřování, zda nedošlo k trestnému činu, dle kvalifikace Těžké ublížení na zdraví z nedbalosti,“ dodal policejní mluvčí.

Na tomto úseku je to již druhá dopravní nehoda v krátké době. V neděli se zde stala tragická dopravní nehoda dvou osobních automobilů s následkem smrti. Informace jsme přinesli zde.

Aktualizace (15:10 hodin):
Před chvílí jsme bohužel obdrželi informaci o tom, že mladý muž, osmadvacetiletý motorkář, podlehl velmi vážným zraněním. „Bohužel se tak stal 28. obětí na jihočeských silnicích,“ konstatoval policejní mluvčí Milan Bajcura.