Plzeň kráčí s dobou! Na úřady přidává platební terminály

PLZEŇ – Zbytečné fronty a zdlouhavé čekání na úřadech nikomu neprospívá. Naštěstí se tento jev stává minulostí. I díky tomu, že pro vaše pohodlí a rychlejší odbavení město přidává další platební terminály na přepážky úřadů v Plzni.

Vyřízení dokladů, jako například občanského průkazu nebo cestovního pasu, tak bude nyní ještě rychlejší. Vděčit za to můžeme konceptu Smart City Plzeň, který si klade za cíl zlepšovat život obyvatel v západočeské metropoli.

Platební terminály nyní budete moci využívat také na Odboru životního prostředí města Plzně a na Odboru správních činností Magistrátu města Plzně. Až doposud to v praxi vypadalo tak, že člověk na přepážce obdržel informaci o výši poplatku za požadovaný úkon, pak se musel vydat do pokladny a po jeho zaplacení se vrátit zase zpět k okénku. Nyní bude možné částku zaplatit přímo na přepážce.

K loňským čtyřiadvaceti terminálům na sedmi pracovištích jich tak letos přibylo nových sedmadvacet na třinácti dalších místech. Vedení města nadále počítá s jejich dalším navyšováním. Už v polovině června budou tato zařízení zprovozněna například i na devíti služebnách Městské policie Plzeň. Terminály má město v užívání bezplatně.

Zdroj: Město Plzeň, M. Pecuch