Řidiči pozor! Krajem prosviští Závod míru

OLOMOUCKÝ KRAJ – Půjde o významnou sportovní událost, která se neobejde bez tisíců fanoušků a diváků a také omezení na silnicích. Trasa závodu vede napříč Jeseníky v Olomouckém i Moravskoslezském kraji. Řidiči by tak měli počítat se zdržením. Dopravní policie krátkodobě bude jednotlivé úseky uzavírat.

Mezinárodní cyklistický Závod míru U23 Grand Prix Priessnitz spa 2019 se uskuteční ve dnech 6. až 9. června. Prolog v úvodním dnu nabídne krásnou podívanou v centru Krnova v Moravskoslezském kraji. Odstartuje v 17 hodin s předpokládaným dojezdem v 18.30 hodin.

„V průběhu cyklistického závodu budou na zajištění bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu dohlížet policisté dopravní i pořádkové služby Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje. Po dobu průjezdu pelotonu budou krátkodobě uzavírány křižovatky. Apelujeme na řidiče, aby se řídili pokyny policistů,“ zdůraznil policejní mluvčí Libor Hejtman.

V pátek 7. června je naplánovaná 1. etapa z Jeseníku do Rýmařova. Závod bude odstartován ve 13.30 hodin v Jeseníku. Závodníci pojedou přes obce Ostružná, Branná, Jindřichov, Žárová, Rapotín, Sobotín, Stará Ves, Dolní Moravice, Velká Štáhle, Břidličná a Rýmařov. V 16.50 hodin by měli dorazit do cíle.

V sobotu 8. června povede druhá etapa z Krnova na Dlouhé Stráně. Start je naplánován na 12 hodin. Trať povede přes obce Bruntál, Rýmařov, Horní Město, Oskava, Nový Malín, Hraběšice, Sobotín, Loučná nad Desnou s dojezdem Dlouhé Stráně. Závodníci by měli do cíle dorazit kolem 15.30 hodin.

Poslední nedělní třetí etapa začíná i končí v Jeseníku. Startuje se v 11 hodin. Peloton vyrazí na okruh přes obce Žulová, Javorník, Vidnava, Mikulovice, Studený Zejf, Heřmanovice, Karlovice, Staré Město, Malá Morávka, Bělá pod Pradědem a Jeseník. Předpokládaný dojezd závodníků do cíle závěrečné etapy je v 15 hodin.