Zábava pro děti a losování o let balónem! To vše a mnohem víc slibuje letošní Den pro rodinu

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Heliport Uherskohradišťské nemocnice bude i letos znít dětským smíchem. V sobotu od dvou hodin proběhne odpoledne plné zábavných i naučných úkolů, legrace i vystoupení, kterým účastníky provede oblíbený herec Slováckého divadla David Vaculík. A pokud budete mít štěstí, možná vyhrajete i let balónem!

Ve spolupráci s nemocnicí a složkami integrovaného záchranného systému si budete moct vyzkoušet netradiční úkoly jako přebalování miminka nebo dojení slaměné kozy. Na jiných stanovištích zase prověří vaši obratnost nebo přesnou mušku. Rozhodně nebudou chybět ani skákací hrady, jízda na koni nebo segway. Policisté, hasiči a záchranáři vám ukážou svou každodenní práci a reálnou techniku. Pod vedením zdravotníků si budete moci nechat zkontrolovat mateřská znaménka, zkusit odebrat krev nebo prozkoumat vzorky pod mikroskopem. S pomocí pracovníků Červeného kříže si můžete vyzkoušet techniku resuscitace.

Těšit se můžete na pohádkové představení divadla Scéna Rákosníček a jeho rybník. Uchvátí vás vůně grilovaných dobrot a dalšího občerstvení, které zajistí pracovníci nemocniční kuchyně. Už během dne bude na místě připraven horkovzdušný balón. Pokud budete mít štěstí, možná právě vy vyhrajete úchvatný zážitek a proletíte se v oblacích!

Svým vstupným, které je dobrovolné, přispějete na dobrou věc. Získané peníze plánuje Uherskohradišťská nemocnice využít na projekty spojené s Rokem ženy, především pak na modernizaci vybavení porodnicko-gynekologického oddělení. V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.