Další opilý řidič převrátil auto

BLANSKO – Šestatřicetiletý muž usedl v pátek za volant, přestože byl pod vlivem alkoholu. Během jízdy mezi Sloupem a Ostrovem u Macochy řidič ztratil kontrolu nad svým vozidlem Škoda Fabia a vyjel mimo komunikaci. Následně strhl řízení a dostal se do smyku, při kterém došlo k nárazu do stromu. Auto se od stromu odrazilo a skončilo na střeše.

Řidič skončil jen s lehkým zraněním. „Policisté po příjezdu na místo u muže provedli dechovou zkoušku, při které mu naměřili hodnotu přesahující dvě promile. Na místě byl muži zadržen řidičský průkaz. Škoda, kterou svým jednáním způsobil, byla vyčíslena na částku 51 tisíc korun,“ sdělila mluvčí policie Lenka Koryťáková.

Další nepoučitelný řidič, řídil pod vlivem alkoholu o víkendu v noci v Boskovicích. V ulici Sokolská narazil na policejní kontrolu, kde naštěstí jízdu skončil. Policisté totiž třiatřicetiletému muži naměřili dechovou zkouškou přes jeden a půl promile alkoholu v dechu. „Nezodpovědným řidičům nyní hrozí za podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na tři roky,“ doplnila Koryťáková.