Hořící Skleněné peklo si vyžádalo rychlou evakuaci

PLZEŇ – Horké chvíle si prožívali v už tak teplých dnech hasiči, kteří byli povoláni k uhašení požáru v nechvalně proslulém objektu v Jateční ulici, který je znám pod názvem Skleněné peklo.

Na místě zjistili, že oheň propukl ve výtahové šachtě. Bylo třeba provést okamžitou evakuaci devatenácti osob. „Svoji práci ihned zahájili záchranáři a ošetřili tři osoby, které se nadýchali kouře. Asi čtyřiačtyřicetiletá žena byla transportována do Fakultní nemocnice Plzeň s lehkým zraněním,“ podala informaci mluvčí záchranky Andrea Divišová.

Mezitím hasiči usilovně likvidovali nebezpečný požár. „Na místo neštěstí byl povolán bagr z požární stanice Košutka, který vyskladnil nepořádek z šachty a hasiči ho prolévali, aby se oheň dál nemohl šířit,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar.

Policejní hlídky dohlédli na průběh evakuace osob z budovy. „Nikdo nebyl ohrožen na životě. Příčina požáru je v šetření,“ konstatovala policejní mluvčí Michaela Raindlová. Krátce po dvanácté hodině byly ukončeny hasební i vyklízecí práce.