Někdo vraždil v nelegální herně ve Žďáru

ŽĎÁR NAD SÁZAVOU – Kriminalisté z Vysočiny řeší vraždu. Včera, v úterý 4. června, v ranních hodinách našli svědci v nelegální herně ve Žďáru mrtvou třiapadesátiletou ženu. Na první pohled bylo zřejmé, že zemřela násilnou smrtí. Kriminalisté jsou v pohotovosti, aby co nejdříve našli možného „vraha“.

„Krajští kriminalisté ve spolupráci se svými žďárskými kolegy po celý den důkladně ohledávali místo činu a jeho širší okolí a zajišťovali upotřebitelné stopy,“ informovala krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.
Přesnou příčinu a dobu úmrtí má odhalit nařízená soudní pitva.
„S ohledem na skutečnost, že prověřování je na samém počátku, nelze k němu v současné době poskytnout žádné podrobnější informace,“ doplnila Dana Čírtková.

Podle informací Žďárského průvodce žena, údajně Ukrajinka, podlehla bodným zraněním, a to v objektu bývalého papírnictví v blízkosti náměstí Republiky.

Ve Žďáru se šíří panika, poplašné zprávy nejsou pravdivé

V souvislosti s tímto případem se na sociálních sítích i v samotném městě šíří nepravdivé informace o tom, že ve Žďáru nad Sázavou došlo v uplynulých dnech k několika násilným trestným činům, při kterých měly být usmrceny další ženy. „Tato informace se nezakládá na pravdě, a proto se obracíme se žádostí na veřejnost, aby se lidé vyvarovali zbytečnému šíření nepravdivých zpráv,“ upřesnila Dana Čírtková s tím, že pokud skutečně dojde v nějakém místě k nějaké události, která se dotýká bezpečí občanů, policie se k ní vždy v mezích zákona vyjadřuje a přijímá adekvátní opatření.