Kradl mince z automatu

HRADECKO – Zloději vymýšlejí různé kuriozity, jak se dostat k penězům. Ale napadlo by vás krást mince z automatu na kávu? Pětačtyřicetilého muže ano. A ne jednou! Na kolik si vlastně přišel? Hrozí mu až dva roky vězení. Stálo mu to vůbec za to?

Pětačtyřicátník se ocitl v tíživé finanční situaci a rozhodl se problémy řešit tím, že vyloupí nápojový automat ve firmě, kde byl zaměstnán. Kradl celkem čtyřikrát, než se na něj přišlo. Třikrát se nechal po směně v práci zamknout, počtvrté se musel do budovy dostat zvenku oknem. Za použití krumpáče pak z automatu vypáčil drobné a domů si odnesl okolo pěti tisíc. „Škoda na poničeném okně a automatu byla vyčíslena na téměř 33 tisíc korun. Při poslední krádeži kromě peněz odcizil i mincovník v hodnotě 12 tisíc korun. Celková škoda se tedy vyšplhala na více jak 50 tisíc korun“, uvádí policejní tisková mluvčí Iva Kormošová.

Nešťastník se ke krádežím přiznal a hájil se tím, že se snažil vyřešit své finanční problémy. Bylo pro něj pět tisíc natolik životně důležitých, aby riskoval nejen ztrátu práce, ale také to, že může skončit ve vězení? Nebo čekal, že v automatu bude peněz víc?