Seniorky okrádal v čekárně u lékaře! Teď došlo i na něj

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Za své činy se nyní musí zodpovídat obzvlášť bezohledný zloděj, který okrádal starší ženy na Uherskohradišťsku. Devětatřicetiletý cizinec, který si v uplynulých dnech vyslechl obvinění, si za své oběti volil vždy starší ženy. Oblíbeným rajónem pro něj byla čekárna u lékaře.

Zločiny se odvíjely podle stejného scénáře. V čekárně lékaře si vyhlédl starší ženu a usadil se vedle ní po straně, kde měla kabelku. Bundou nebo mikinou přehozenou přes ruku maskoval krádež. „Tímto způsobem okradl celkem sedm žen jak v Uherském Brodě, tak i v Uherském Hradišti. Oběti připravil o peněženky s doklady, platebními kartami a nemalými finančními obnosy. Celkem si tak zloděj přišel na čtyřicet šest tisíc korun,“ sdělila policejní tisková mluvčí Milena Šabatová.

Nakonec ale narazil u třiaosmdesátileté seniorky, která si na své věci dávala dobrý pozor a všimla si jeho chování. S podrobným popisem muže se vydala na policii a v jedné z čekáren se ho podařilo konečně dopadnout. U výslechu se pak muž ke všemu přiznal. „Uvedl, že z peněženek vzal peníze a zbylý obsah vyhodil. Získaný obnos poté utratil,“ dodala Šabatová. „Za jeho protizákonné jednání mu nyní hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.“