Bazény v Plzni zvýší vstupné kvůli nepřizpůsobivým návštěvníkům

PLZEŇ – Zvýšení vstupného má pomoci řešit problém s nepřizpůsobivými návštěvníky plaveckých areálů na Slovanech a Lochotíně. Roste totiž počet těch, kteří využívají nízké vstupné a do bazénů se chodí umýt a vyprat si oblečení.

Vedení těchto areálů dlouhodobě upozorňuje na to, že zde roste počet zákazníků, kteří návštěvu bazénů vzhledem k nízké ceně považují za výhodné řešení, jak provést svoji osobní hygienu. V důsledku zvýšení cen se očekává eliminace návštěvníků tohoto typu.

Nárůst příjmů ze vstupného by také mělo zlepšit výběr zaměstnanců pro oba areály a navýšení jejich platů. Bazény jsou poměrně pracovně náročná zařízení, vyžadující obsluhu technologií a vzornou péči o nespočet návštěvníků. Navíc se v budoucnu počítá se zavedením plánovaného elektronického odbavovacího systému.

Základní cena bude u plaveckého bazénu Slovany navýšena o 20 korun na 1,5 hodiny a u bazénu Lochotín o 10 korun na jednu hodinu. Zdražení se nijak nedotkne dětí ani seniorů nad 60 let, naopak například nově může čerpat slevu už jeden dospělý s jedním dítětem do šesti let věku. Budou zavedeny slevy pro držitele zlatého Janského plakety, návštěvníkům sauny na Slovanech budou nabídnuty permanentky. K plánovaným změnám dojde od července tohoto roku.

Bazén na Slovanech, zdroj: plzen.eu