Dráček Záchranáček opět zasahoval! Tentokrát pomáhal při nehodě na Sokolské

ZLÍN – Pátek ponechal na zlínských silnicích tragickou stopu. Mezi četné dopravní nehody se zařadil i střet dvou osobních automobilů na Sokolské ulici, ke kterému došlo kolem druhé hodiny odpoledne ve Zlíně. Následně se v místě začaly tvořit dlouhé kolony a dopravní situace v krajském městě se rychle komplikovala. K události ihned vyrazili profesionální hasiči ze Zlína a tentokrát jim při zásahu asistoval i jejich plyšový „kolega“.

Mezi účastníky nehody byl totiž jeden malý člověk, který situaci zvládal hůř než ostatní. „Hasiči průzkumem zjistili, že v jednom z vozidel cestovalo tří měsíční dítě, které bylo z nehody vystrašené,“ sdělil tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje Roman Žemlička. „Hasiči mu proto dali dráčka Záchranáčka.“ Ve stejném vozidle se nacházela ještě jedna dospělá osoba s drobným zraněním. Oběma pak poskytla ošetření přivolaná zdravotnická záchranná služba.

Dráček Záchranáček je maskotem HZS ČR a je jimi již po mnoho let používán ve všech krajích. Žlutočervená plyšová hračka slouží jako psychická podpora pro děti, které se ocitly v krizových situacích, mezi něž patří i dopravní nehody. Zasahujícím jednotkám pomáhá se dítěti přiblížit, stejně jako odvádí pozornost od probíhajícího zásahu. Dráček si tak za dobu své působnosti vydobyl čestné místo v hasičských jednotkách.