Likvidace škod po povodních je v plném proudu. Nyní přišel čas na Hážovický potok

VSETÍNSKO – Velká voda, která před čtrnácti dny vtrhla na Vsetínsko, za sebou zanechala značné škody. Tento týden došlo na odstraňování dalších následků povodní. „Kvůli havarijnímu stavu na některých místech Hážovického potoka u soutoku s Rožnovskou Bečvou jsme zahájili přípravné kroky bezprostředně po povodni,“ sdělil generální ředitel Povodí Moravy, s. p. Václav Gargulák. „Ihned po vyřízení nezbytných administrativních kroků jsme zahájili sanaci opevnění Hážovického potoka v místech, kde povodeň způsobila i třicetimetrové výtrže.“ Těžká technika by na místě měla pracovat až do července.

Na konci května způsobil v Rožnově pod Radhoštěm rozvodněný Hážovický potok značné škody. Voda zaplavila domy a jejich sklepy včetně suterénu základní školy a naprosto znepřístupnila některé komunikace. Rozlivy byly ovlivněny i ucpanými mostními profily a propustky.

Opravy, které nyní na místě probíhají, jsou pouze dočasné. „Současně se sanací škod probíhá příprava stavební akce, která škody způsobené povodní trvale odstraní,“ sdělil tiskový mluvčí Povodí Moravy, s. p. Petr Chmelař. „Škody jsou zatím vyčíslené předběžně a sahají do milionů korun.“