Pardubáci mohou opět sportovat na Studánce

PARDUBICE – V Pardubicích začalo opět sloužit sportovcům hřiště u základní školy Studánka. Stavební práce trvaly deset měsíců a přišly město na více než 15 milionů korun. Hřiště bude, stejně jako sedm dalších pardubických školních sportovišť, sloužit nejen při tělesné výchově, ale bude otevřeno i pro volnočasové aktivity široké veřejnosti.

Hřiště u ZŠ Studánka

Na dnešním symbolickém otevření hřiště nechybělo ani improvizované streetballové měření sil mezi týmem politiků a ředitelů základních škol. Zápas, v němž za politiky „nastoupil“ primátor města Martin Charvát a jeho náměstek Jakub Rychtecký a ředitele základních škol reprezentoval ředitel ZŠ Studánka Filip Patlevič a ředitel ZŠ Spořilov Karel Žemlička, skončil remízou.

Hřiště u ZŠ Studánka

Město svá školní hřiště postupně modernizuje. „U postupných revitalizací sportovišť vycházíme z naší koncepce, kdy chceme obnovovat jedno až dvě hřiště ročně, aby splňovaly parametry osnov pro tělocvik, ale zároveň svou vybavenosti a zázemím mohli v odpoledních hodinách a víkendech sloužit i veřejnosti,“ vysvětlil náměstek primátora pro školství a sport Jakub Rychtecký.

Hřiště u ZŠ Studánka

Pět základních škol ještě na obnovu hřišť čeká. „Na více než sedm milionů korun přijde letos modernizace školního hřiště v Resslově ulici na Dukle, rekonstrukce sportoviště v hodnotě zhruba 10,5 milionu korun začne i na základní škole Družstevní v sídlišti Polabiny. To bude po rekonstrukci také otevřeno široké veřejnosti,“ dodal. Vedle osmi školních hřišť je v Pardubicích otevřeno pro veřejnost ještě dalších deset městských sportovišť.