Vysoké Mýto bude mít novou „Záchranku“

VYSOKÉ MÝTO – Rada kraje na svém jednání rozhodla o zahájení zadávacího řízení veřejné zakázky na stavbu nové výjezdové základny pro zdravotnickou záchrannou službu Pardubického kraje ve Vysokém Mýtě.

Zdravotnická záchranná služba

„Vybudování nové výjezdové základny vyřeší stávající kapacitně a z hygienického hlediska nevyhovující prostory, které jsou v současnosti částečně řešené pronájmem budovy bývalé patologie Vysokomýtské nemocnice. Tam se nám také podařilo s městem Vysoké Mýto dotáhnout do konce převod budovy v Žižkově ulici do vlastnictví kraje, kde je poskytována služba následné lůžkové zdravotní péče. Část prostor je pronajímána naší Nemocnici Pardubického kraje,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Znak Vysokého Mýta

Podobu nové základny přiblížil radní pro zdravotnictví Ladislav Valtr. „Nová budova bude dvoupodlažní. Její součástí budou dvě garáže pro čtyři vozidla, veškeré zázemí pro záchranáře, lékaře a řidiče, přípravna léků a zdravotnického materiálu, sklad zdravotnického vybavení a prostředků, dezinfekční místnost a technické a provozní zázemí,“ sdělil Ladislav Valtr.

„Dokončení stavby bude nejpozději do konce listopadu 2020 a předpokládané náklady jsou zhruba 35 milionů korun,“ doplnil 1. náměstek hejtmana Roman Línek.