Muž i žena u Kolince řídili pod vlivem drog

KOLINECKO – Nejen alkohol, ale často i návykové látky kolují v krvi některých řidičů, kteří v takovém stavu usednou suverénně za volant a vyrazí do silničního provozu. Podobné dva nezodpovědné řidiče během jednoho dne odhalila i kolinecká policie.

Nejprve po desáté hodině dopoledne hlídka v obci Číhaň zastavila šestadvacetiletého muže. Po negativních výsledcích na alkohol byl řidič vyzván, aby se ještě podrobil testu na drogy, který u něho odhalil přítomnost amfetaminu a metamfetaminu. Následné lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a moči však odmítl, a tak mu policisté zadrželi řidičský průkaz.

Po dvaadvacáté hodině policisté v Běšinech zastavili auto, které řídila jednatřicetileté žena z Klatovska. I u ní po provedení testů byly v těle odhaleny stopy omamných látek. „Policisté ženu převezli do zdravotnického zařízení, kde se podrobila lékařskému vyšetření i odběru biologických materiálů. Muž i žena jsou podezřelí ze spáchání přestupků,“ konstatovala policejní mluvčí Dana Ladmanová.